Persze, azért akadnak hiányosságok is az amúgy remek infografika tartalmában. Példának rögtön itt a pálinka, amely eszerint szilvából készül, de azért mi nagyon jól tudjuk, hogy a leleményesebbek alapvetően szinte bármiből képesek pálinkát főzni. Mindenesetre érdekes, hogy a világ különböző pontjain milyen alapanyagokból és milyen módszerekkel készítenek alkoholos italokat, bár mondjuk az nem egészen világos, hogy mit keres itt a fekete tea.
Ami viszont külön érdekesség, hogy a kefirben az infografika szerint átlagosan egy százaléknyi alkohol található, de egyes italok származási helye is rejt némi meglepetést. Például nekem fogalmam sem volt arról, hogy a whisky eredetét valahol az ókori Közel-Keleten kéne keresni, és az első borkészítőket sem éppen Kínában képzeltem volna el.
Nagyon ötletes ez az ábra 😀 Akit behatóbban érdekel a pálinkafőzés rejtelmei az meg látogasson el ugye egy tanfolyamra 🙂